Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Makten Staden Konsten – Samtal om institutionskritik

2018-11-21 18:00 - 20:00 UTC

Gratis
makten staden konsten

MAKTEN. STADEN. KONSTEN.
Hur kan ett samtal om institutionskritik bli något annat än en punkt på en checklista, eller en fjäder i hatten på institutionen som bjuder in?

När Urban konst slås samman med Göteborgs konsthall skapas ett nytt tillfälle att diskutera förutsättningarna för samtidskonsten i staden. Behovet av institutionskritik, som organisering, som praktik, är stort. Inte minst för att utmana konstens segregationsformer.

För att diskutera detta bjöd konsthallen in Macarena Dusant och Sabrin Jaja för ett samtal om institutionskritik och organisering. I dialog med moderatorn Maja Hammarén valde de att återgälda inbjudan med att bjuda in Stina Edblom, konstnärlig ledare på Göteborgs konsthall, och Britta Söderqvist, Sektorschef museer, Kulturförvaltningen Göteborgs stad, för att ge institutionen möjlighet att delta i ett samtal om exkluderingsmekanismer och maktstrukturer. Daniel Terres, projektledare Urban Konst, deltar också i samtalet.

Samtalet fungerar också som en av flera releaser och aktiviteter runt utgivningen av Paletten #312-313. Numret säljs till specialpris på plats.

Kaffet kokas och mikrofonerna testas.
Varmt välkommen till Göteborgs Konsthall!
Fri entré, ingen föranmälan.

MEDVERKANDE:

Macarena Dusant är konstvetare och textförfattare samt redaktör för den digitala kulturplattformen Kultwatch.se

Sabrin Jaja driver Forum för dekoloniala feminister, arbetar med Ortens festival, konstskolan Akademin och Pantrarna i Göteborg.

Maja Hammarén arbetar som konstnär och med curatoriella stöd- och samarbetsplattformen Konstarbete. Verksam i Paletten konsttidskrift.

Stina Edblom, konstnärlig ledare på Göteborgs Konsthall.

Britta Söderqvist, Sektorschef museer, Kulturförvaltningen Göteborgs stad.

Daniel Terres, projektledare på Urban Konst, en del Göteborgs Konsthall.

OM PROGRAMSERIEN:

Programserien Makten. Staden. Konsten. äger rum med anledning av att Göteborgs Konsthall slås samman med Urban Konst och dessutom förstärks verksamheten med en konstkonsulent med staden som sitt fält. I samband med detta presenterar vi ett program som undersöker skärningspunkten mellan samtida och urban konst idag.

Detaljer

Datum:
2018-11-21
Tid:
18:00 - 20:00
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/329253557884646/

Plats

Göteborgs Konsthall
Götaplatsen 7
Göteborg, 412 56
+ Google Map
Webbplats:
https://konsthallen.goteborg.se/