Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kvinna, kropp och konst – Bebisvisning

2018-11-20 09:30 - 10:00 UTC

Bebisvisningar – Göteborgs konstmuseum

Kvinnans kropp har alltid varit laddad inom konsten. Ofta har den fungerat som symbol för något helt annat, och ibland som feministiskt slagträ. Tillsammans undersöker vi hur kvinnans kropp används på olika sätt. Vilka typer av kroppar har ansetts respektabla och varför har vissa kvinnor i konsten provocerat så mycket?

Kan jag ta med ett litet barn på visning? Vårt svar är ja! På de här visningarna blandas samtal om konst med joller och förtjusta barnskrik när vi tar oss an museets samling och aktuella utställningar. Du som har barn upp till krypåldern är välkommen att följa med på visningar där vi pratar om konsten utifrån olika teman. Kanske tittar vi på hur barn eller familjer har avbildats, diskuterar en aktuell utställning eller granskar den politiska konsten i sömmarna.

Bebisvisningarna är populära så ibland kan det bli trångt. Ett tips är att använda bärsele om du kommer med ett barn som tycker om det. Visningarna sker utanför öppettid och efteråt kan du titta vidare på egen hand.

Vuxna betalar entré till utställningen. I varje kalendertillfälle kan du läsa om visningen innebär en förhöjd avgift. Samling i entrén från kl 10.15.

Detaljer

Datum:
2018-11-20
Tid:
09:30 - 10:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
http://goteborgskonstmuseum.se/aktiviteter/bebisvisningar/?2018-11-20_10:30

Plats

Göteborgs konstmuseum
Götaplatsen 6
Göteborg, 412 56
+ Google Map
Telefon:
031-368 35 00
Webbplats:
http://goteborgskonstmuseum.se/