Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Att sätta kvinnor på kartan

25 mars 14:30 - 15:30 UTC

Gratis
kvinnokarta

I december 2018 gav Dea-föreningen för Kvinnohistoriskt museum ut NYA Stockholms kvinnokarta, författad av Anita Dahlberg och Christina Duvander.

Kvinnokartor har växt fram på flera orter i landet, oftast inom eller i kontakt med Dea-föreningen. I dag presenterar författarna Stockholmskartan och resonerar kring kvinnokartornas möjligheter som feministiskt projekt.

Medverkande

Anita Dahlberg  och  Christina Duvander

Anita Dahlberg och Christina Duvander

Dea-föreningen är en partipolitiskt och religiöst obunden sammanslutning av kvinnor. Föreningen ska på olika sätt visa kvinnors historia, med det långsiktiga målet att ett statligt kvinnohistoriskt museum ska inrättas.

Detta är en del av den månadslånga invigningen av Stockholms Kvinnohistoriska, 1-31 mars på Hökens Gata 11 i Stockholm (och flera andra ställen). Lokalen är liten och antalet platser mycket begränsat, ingen förbokning. Alla programpunkter är kostnadsfria och dokumenteras för arkiv och tillgänglighet – och är ett sätt för oss att se vad som fungerar och vad som blir bra. Stockholms Kvinnohistoriska ska erbjuda museiverksamhet över hela staden, utan en egen permanent byggnad. Med stöd av Stockholms stad.

Läs mer om lokalen och dess tillgänglighet här.

Detaljer

Datum:
25 mars
Tid:
14:30 - 15:30
Pris:
Gratis
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.kvinnohistoriska.se/kta-kalendarium/2019/3/25/att-stta-kvinnor-p-kartan

Plats

Stockholms Kvinnohistoriska
Hökens Gata 11
Stockholm, 116 46
+ Google Map
Webbplats:
www.kvinnohistoriska.se